2024

De eerste twee maanden van het jaar zitten er alweer bijna op. Maar wat doe je met de tijd die in dit jaar nog voor je ligt? Laat je alles gewoon zo verder hobbelen zoals je al jaren gedaan hebt of wil je toch dat er iets veranderd?

Misschien zijn er de laatste paar jaar toch dingen geweest die je aan het denken hebben gezet? Of vind je dat de wereld er niet leuker, beter of mooier op is geworden? Zijn er situaties binnen je relatie of op het werk waar je niet zo blij meer mee bent? Wat kun of ga je hier dan aan/mee doen?

Ten eerste is het het allerbelangrijkste om voor jezelf duidelijk en helder te hebben wat je het meeste raakt of ongemakkelijk maakt. Ten tweede zul je dan voor jezelf moeten gaan voelen waar dat gevoel vandaan komt en of dat nu echt door de ander veroorzaakt wordt of toch in jezelf zit. Want het is eigenlijk altijd de ander die iets in jou spiegelt. Wat of waar de ander jou enotioneel raakt zit toch echt in jou en niet in de ander. Ga daarom daar eens rustig mee zitten, neem de tijd om er echt even mee te zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door eerst je handen op je buik te leggen en daar dan rustig naartoe te ademen. Meestal voel je dan waar dit vandaan komt en vaak als je dat helder hebt, wordt er al meer begrip opgebracht voor de ander.

Dit voelen kan een oude herinnering zijn die je ook even weer echt in je lijf voelt maar kan ook een geluid of geur zijn die weer terug in je herinnering komt. Sommigen horen zelfs een stem die een herinnering oproept of die iets tegen je zegt. Hoe gaaf is dat dan niet, dat je op deze manier dingen voor jezelf helder kunt krijgen en daarna wellicht zelfs los kunt laten.

Lijkt je dit geen mooie uitdaging om in 2024 een mooier pad voor jezelf duidelijk te krijgen en misschien zelfs te creeren?
Maar dat is stof voor een volgende keer

Succes en veel liefs, Monique