Lijnzaadcrackers

Doordat gebroken lijnzaad hecht kun je zonder bloem of ander meel een krokante cracker bakken. Het gaat heel simpel, iedereen kan het!

Ingrediënten:

  • 150 gr. gebroken lijnzaad
  • 60 gr. zonnebloempitten
  • 30 gr. sesamzaad
  • 60 gr pompoenpitten
  •  200 ml water
  •  1 theelepel zout

Als je na een tijdje bekend bent met de consistentie van het papje dan kun je naar eigen inzicht andere pitjes/gehakte noten en/of amandelmeel toevoegen. Maar verander nooit de hoeveelheid gebroken lijnzaad in verband met de binding. 

Meng alle pitjes en zaden door elkaar en voeg het water en het zout toe. Goed roeren , Laat het dan 25 minuten staan en verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en leg er een vel bakpapier op .

Verdeel dan het beslag gelijkmatig over het papier en rol het plat met een deegroller slechts een paar millimeter dik. Bak nu voor ongeveer 25 minuten en snij het daarna met de pizzaroller in het formaat dat je wil. Draai ze voorzichtig om en bak ze nog n keer 25 minuten. De laatste 10/15 minuten even opletten of ze niet te donker worden. Als ze helemaal droog zijn leg je ze op een rooster om af te koelen. 

Zonder beleg zijn ze lekker, maar met wat avocado erop en broccoli kiemen maakt het heerlijk