Einde en nieuw begin

We hebben een jaar afgesloten vol met vele emoties. We werden veelal in angst gehouden door een regering die hamert op verantwoordelijkheid ten opzichte van elkaar. Maar ieders eigen verantwoordelijkheid qua gezondheid, zoals bijv. op het gebied van voeding en o.a. sport en beweging werd daarbij geheel vergeten. Sterker nog, de sportscholen werden zelfs geregeld gesloten. In het ziekenhuis in Maastricht hing zelfs een affiche met héél ongezonde voedingsadviezen.
En in kranten en op TV werd er niet over gerept. Terwijl gezonde voeding, supplementen, beweging en buitenlucht juist kunnen bijdragen aan het versterken van je immuunsysteem. Supplementen als vitamine C, D3, zink en selenium zijn juist heel erge belangrijke toevoegingen gebleken bij het voorkomen en behandelen van covid-19 en virussen in het algemeen.
Ook heeft dit voorbije jaar gezorgd voor vele confrontaties binnen gezinnen en families en tussen vrienden en/of collega’s. Mensen die heel bang zijn en alle regels willen opvolgen en liefst elk contact vermijden. En mensen die zich sterk en gezond voelen en het niet anders zien dan als andere zware griepseizoenen, zoals in bijv. 2017/2018. Alleen werd er toen minder bekendheid aan gegeven. Terwijl de druk op de zorg elke winter heel hoog is.
En een zeer zwaar wegend en veel gehoord argument is toch ook, dat nu we bijna twee jaar verder zijn, er heel veel geld is uitgegeven aan vaccins, controle- en testmaatschappij maar geen enkele IC plek erbij. NEE zelfs afgeschaald van 1150 naar 950. En er zijn zelfs ziekenhuizen gesloten.
Het vaccin dat ons zou gaan helpen blijkt nu elk kwartaal gegeven te moeten worden, anders verlies je je QR code. Maar gaat het dan om de code of ben je dan ook werkelijk gezond? Want mensen die roken, drinken, niet sporten, overgewicht hebben en een vaccin, krijgen een code. Maar mensen die gezond eten, sporten, niet roken en niet drinken en vertrouwen op hun eigen immuunsysteem en daarom geen vaccin willen, krijgen geen QR-code en mogen dan niet meer meedraaien in de maatschappij. Niet meer naar de winkel, horeca of zelfs niet meer werken.
En dat terwijl bewezen is dat gevaccineerde mensen net zo goed ziek kunnen worden en anderen kunnen besmetten.
Hoe krom is dat??
Daarom hoop ik aan het begin van het nieuwe jaar, dat meer mensen durven kiezen voor hun eigen gevoel en dat durven volgen. Dat meer mensen zien dat er ergens iets niet klopt, niet eerlijk is. Spreek je uit tegen verdeling, oneerlijkheid en segregatie. Sta op voor een toekomst van gelijkheid en eerlijkheid, want het leven is nou eenmaal eindig en mag niet ten koste gaan van kinderen die nu gevaccineerd gaan worden met een vaccin dat nog getest wordt tot 2023, terwijl zij nog een heel leven voor zich hebben.
Voor 2022 wens ik iedereen dan ook veel liefde, geluk en wijsheid. En natuurlijk een goede gezondheid.
Veel liefs, Monique ❤️❤️❤️