Benefiet 6 oktober 2019

Wat een succes, wat een geweldige ervaring. Een rollercoaster aan emoties. Zo veel mooie, lieve mensen om me heen.
Spreekstalmeester Willem Claessens, die alles met veel gemak en humor aan elkaar praatte, opende de middag en we begonnen met een geweldig optreden van Frans Theunisz. De sfeer zat er gelijk goed in en hij doneerde zelfs nog een extra optreden voor degene die €150,- bood. Dit werd geboden door zorgboerderij Ransdalerveld. Super!
Daarna kwam businesscoach Veronique Mucha, die de mensen bijna liet voelen/ervaren hoe het is om zo beperkt te zijn als ik. Met haar zorgvuldig gekozen woorden, de stiltes op het juiste moment, wist zij iedereen te raken en aan het denken te zetten.
Sommigen waren zelfs tot tranen toe geroerd. Wat een topper is zij!!
Hierna was het tijd voor een ontspannen stukje muziek door NetGetAnges. Zij speelden enkele golden oldies, een beetje jazzy en swingend.
Toen begon de eerste tombola ronde, waarvoor gretig vele lootjes werden gekocht. De dames hadden vele mooie prijzen gesponsord gekregen. Variërend van theaterbonnen gesponsord door Parkstad Limburg Theater Heerlen tot een kappersbon van Climax Hair in Maastricht en chocolade van Visser chocolade uit Nuth.
Gevolgd door een fantastisch optreden van Ruud Heine, deelnemer aan The Voice Senior, waarvan iedereen zeer genoot. Vooral ik, van de akoestische versie van ‘Rollercoaster’, zo mooi vertolkt.
Anita Keijsers-Crapels van Optidee textiel en beddengoed, kreeg het woord en vertelde waarom zij op deze middag aanwezig was. Niet alleen om haar eigen producten te promoten, maar ook om van deze opbrengst een bijdrage te doen aan deze actie. Ook middels een percentage van alle gemaakte vervolgafspraken wordt dit later nog aangevuld.
Het duo NetGetAnges speelde gezellig hun muziek verder, waarop zelfs gedanst werd. De mensen waren gezellig aan het kletsen, drinken en aten van de gesponsorde vlaaien en broodjes.
Goed voor onze opbrengst!
Vlaaien gesponsord door:
 • John Starmans van zorgproject Boerderij en Heemkundemuseum Schimmert
 • An en Caatje uit Schin op Geul
 • Cicero zorggroep Avé Maria uit Geulle
Broodjes gesponsord door:
 • Albert Heijn Valkenburg en Hulsberg
Snacks gesponsord door:
 • Mora Productie B.V. Maastricht
De tweeling Monique en Sylvie Houbiers werden door spreekstalmeester Willem genoemd, omdat zij € 1500 doneren via hun stichting MSvsMS. Dit haalden zij op middels hun actie in de vorm van een aanschuifdiner.
Maar dit bedrag wordt later nog aangevuld, omdat ze nog niet klaar zijn met actie houden. Zij organiseren namelijk ook nog de MoveStrong Run&Walk op 12 oktober in Eijsden.
Een tweede ronde van de tombola ging van start met wederom zeer mooie, gesponsorde prijzen.
Deze keer oa gesponsord door:
 • Canisius uit Schinnen
 • Boerderijwinkel Janssen uit Aalbeek
 • The Body Factory uit Voerendaal
Hierna kreeg ik de mogelijkheid om iedereen toe te spreken, omdat ik graag zelf iedereen wilde bedanken. Mijn verhaal ging ongeveer als volgt:
Graag wil ik iedereen die deze middag mogelijk heeft gemaakt bedanken. Als eerste mijn PGB-team, ik ga niet alle namen noemen, maar Frederique Heine als aanstichtster en kartrekster van dit alles: bedankt voor wat jullie allemaal voor elkaar hebben gekregen. Jullie zijn toppers! Bedankt hiervoor!
Dan natuurlijk Pam en Nien van Brasserie Brocante voor het beschikbaar stellen van deze ruimte. Bedankt!
Alle sponsoren en donateurs van vandaag wil ik graag bedanken en de mensen die misschien nog gaan doneren, bedankt!
Mijn vrienden en vriendinnen wil ik graag bedanken, dat ze er altijd voor me zijn met een gesprek, een bezoekje, een bloemetje of cadeautje of een gezellig uitje. Bedankt!
Dan wil ik graag mijn lieve buurtjes bedanken, die er altijd voor me zijn als ik ze nodig heb voor een hapje tussendoor of het luikje voor Duvel. Zonder jullie drietjes als mantelzorgers was zelfstandig wonen überhaupt niet mogelijk. Bedankt hiervoor!
Dan wil ik graag mijn kinderen bedanken, dat ze ondanks dat het niet altijd gemakkelijk was, ze de mannen geworden zijn die ze zijn. Jonges iech hâw vaan uuch!
En, last but not least, wil ik mijn ouders bedanken, die 30 jaar geleden de schrik van hun leven kregen en 8 jaar geleden een, zo niet nog grotere schrik, toen ik alleen kwam te staan. Zij dachten; dit gaat ze nooit redden, nu zul je toch moeten worden opgenomen, dat is misschien toch het beste. Maar nee pap en mam IK HEB HET ‘M GEFLIKT!!
Iech hâw vaan uuch.
Bedankt allemaal, ik hou van jullie, allemaal!
Gelukkig heb ik dit alles zonder tranen en hakkelen kunnen verwoorden, wat niet iedereen in de zaal lukte.. en kregen we daarna de gezellige muziek van Frans Helsloot en de Open podium band.
Tussendoor sprak mijn vader nog een klein dankwoord voor al mijn teamleden die deze dag mogelijk gemaakt hadden. En gaf ze allemaal een heerlijk doosje truffels en een mooie roos. Daarna speelde Frans Helsloot weer verder met zijn band.
Inmiddels was het al avond en gingen veel mensen huiswaarts. Na het laatste optreden begonnen ‘mijn’ dames met opruimen en gingen mijn ouders, mijn kinderen en ik, ook naar huis. Maar niet voordat ik Frederique, Monique en Jouëlle (de drie regelaars van de groep) had bedankt en toen pas kwamen mijn tranen. Het was een mooie, emotionele en bijzondere dag.
Nogmaals iedereen bedankt hiervoor en ook degenen die niet zijn geweest maar op de rekening
NL32SNSB0773237992 tnv
Hageman J M P T ovv GIFT
gestort hebben of nog gaan storten, bedankt!!!
Andere sponsoren die middag waren:
 • Brasserie Brocante Ulestraten
 • Brasserie Bie Oss Schimmert
 • Hotel restaurant Hof van Hulsberg
 • Brasserie en B&B Saga & More
 • Spar Ulestraten
 • Boerenbond Ulestraten
 • Boerderijwinkel Schaepkens uit Klimmen en Hulsberg
 • Fam. Neven honing van Wissengracht Hulsberg
 • Dhr.Offermans appelsap van Wissengracht Hulsberg
 • Activiteitenbegeleiding van Ave Maria uit Geulle
 • Nicolette Windmuller van Forever Aloë Vera producten
 • Leny en Marcel Hageman, de wijn voor de sprekers en artiesten.
Alle foto’s zijn gemaakt en gesponsord door:
De opbrengst van deze middag aan entree, donaties in de melkbus en de verkoop van vlaaien en broodjes, bedraagt €2300,-!!
Een goed begin van de start van deze actie! Bedankt!!❤️❤️❤️