Haar

Bijna een jaar geleden ben ik gestopt met het wassen van mijn haren. Dit klinkt heel vies allemaal, maar dat is het dus helemaal niet. Het is er heel mooi vol en glanzend van geworden en heb mijn haren nog nooit zo lang gehad, omdat ik altijd maar van die dunne sliertjes had. Ik ben begonnen op 15 maart 2017 met alleen maar wekelijks mijn haar te spoelen. Ik doe het zo: Je kamt je haren heel goed door met een kam die goed de hoofdhuid raakt. Dit om losse schilfertjes goed weg te kunnen kammen. Met een borstel met echte haren (goedkoop en van goede kwaliteit te koop op
Louland. nl) borstel je je haren goed door van de hoofdhuid tot punt. Daarna spoel je onder de douche met lauwwarm water het haar goed uit. 

Je probeert dan toch de wasbeweging te maken, wat wel een stukje moeilijker gaat omdat je geen schuim hebt. Hierna spoel je je haren met kouder water om de schubben te sluiten. Zacht water bijvoorbeeld uit een fles is nog beter, maar dit is voor de diehards onder ons. Ik doe dit omdat ik ook gewend ben minstens 3 min. koud na het douchen, omdat dit goed is voor je immuunsysteem en je je dan heerlijk fit en fris voelt Je haar dep je dan alleen maar voorzichtig droog en kam je door met een houten kam, dit om breken van het haar te voorkomen. Je laat het aan de lucht drogen en als het droog is borstel je het met een schone borstel met echte haren. Ook deze houten kam en het haarzeepje om de borstel te wassen kun je bestellen bij Louland.nl      

In het begin zal het haar nog eerst vettig worden, vooral bij de oren en op de kruin, maar als je durft af te wachten en je haar misschien op te steken zodat het minder opvalt of een sjaaltje of haarband te gebruiken, kun je het spoelen nog even uitstellen. Na een week of 3, 4 ben je over dat punt heen en kun je echt toe met alleen maar één keer in de week spoelen (later misschien zelfs nog langer) en het dagelijks goed door borstelen. En vergeet niet om een aantal keer per week voor het borstelen met het kammetje over je hoofd te gaan. Wedden dat je dan na 2 à 3 maanden net zulk mooi en gezond haar hebt als ik. En het bespaart je ook nog eens shampoo, conditioner en allerlei sprays en toestanden, want voor het volume heb je het ook niet meer nodig. Durf je het niet wassen niet aan maar wil je toch een gezonder begin maken dan kun je net als sommige van mijn zorgverleners je haar wassen met het haarzeepje en je zult zien dat het haar mooier, zachter en veel beter uitziet.

Maak je haar dan goed nat en smeer het in met het zeepje over je hoofd, maak dan goede wasbewegingen en spoel het zeer goed uit. Dit doe je allemaal met lauwwarm water. Bij de eerste keer wassen kun je dit het beste nog een keer herhalen, zodat je alle siliconen en andere ‘troepjes’ van de gewone shampoos eruit spoelt. De laatste spoelbeurt is heel fijn om te doen met kalkvrij/bronwater zonder bubbels, dat maakt het haar extra zacht.

Je wacht net zolang met de volgende wasbeurt totdat het haar weer vettig begint te worden.

Veel succes!

Klik om te vergroten