Mins Spinsels VIII

HERFST

De herfst is weer begonnen. Alles verkleurt buiten weer bruin en dor. De bomen en struiken laten hun bladeren weer vallen. In vele tuinen verschijnen al de viooltjes en chrysanten om de boel nog een beetje op te fleuren. Het wordt buiten langzaamaan al steeds eerder donker, kouder en natter.
Dat doet ons, als mens en dier, ook weer meer naar binnen gaan. We zorgen dat het daar weer wat gezelliger en aangenamer wordt, door een kaarsje of een vuurtje aan te maken. Een lekkere plaid of deken op de bank erbij te leggen.
En soms wordt er al zelfs warme chocomel gemaakt voor de kinderen.
Bij het meer naar binnen gaan en het thuis ‘opsluiten’, hoort vanzelf ook het meer terugtrekken in jezelf. Meer tijd en rust voor jezelf, meer tijd om dingen te overdenken en misschien ook wel zelfs dingen hierdoor los te laten, net zoals de natuur dat doet.
Dit kan daarna heerlijk bevrijdend en opluchtend werken, al is dit niet altijd een proces dat op één kille herfstavond in gang gezet en verwerkt kan worden natuurlijk.
Neem hiervoor dan de tijd, de rust en de aandacht. Ook de natuur neemt daar z’n tijd voor. Elk seizoen heeft daar niet voor niks z’n kwartaal voor.
Dus, lieve allemaal, geniet van de stilte, de rust en maak een lekkere herfstwandeling door de vallende bladeren en… LAAT LOS
Liefs, Monique ❤️❤️