Inclined Bed Therapy

Inclined betekent hellend. Met deze vorm van therapie slaap je op een hellend vlak. Wat gebaseerd is op het feit dat zwaartekracht een sleutelrol speelt in de manier waarop ons lichaam functioneert.
Andrew Fletcher, de ontdekker van deze therapie, kwam erachter dat de oude Egyptenaren al zo sliepen en is dit gaan onderzoeken.
Vele mensen slapen hierdoor beter. Hebben minder last van koude handen en voeten en hoeven ‘s nachts minder vaak naar toilet om te plassen. Ook de stoelgang kan verbeteren door de aanzienlijke veranderingen in het spijsverteringsstelsel.
Uit onderzoek bij mensen met o.a. reuma, fybromialgie en MS bleken duidelijke verbeteringen naar voren te komen. Dit varieerde van darm- en blaasfunctie veranderingen tot bijv. minder oedeem, minder spasmen en tremoren etc.
Door het hoofdeinde van je bed 15 cm hoger te plaatsen dan je voeteneinde, zonder dat er een knik in zit, bereik je het juiste hellend vlak. Dit geldt voor een bed van 2 meter. Door het plaatsen van boeken of stenen om het in het begin uit te proberen is het simpel op te lossen, voordat je naar een mooiere en betere constructie overstapt.
Ik slaap sinds medio september op
deze manier en ik moet zeggen, dat het me verbazend goed bevalt. De eerste paar nachten is het even wennen, omdat je het idee hebt dat je naar beneden glijdt, en soms gebeurt dat ook een beetje. Maar al heel snel was ik eraan gewend en ik slaap heerlijk. Nu was ik al een goede slaper maar mijn rug en vooral mijn ruggenwervel voelt duidelijk minder belast en zowel ‘s nachts als overdag meer ontspannen.
Aangezien ik veel last heb van overmatig vocht in mijn hele lichaam (oedeem) en helaas ook geregeld in mijn hoofd, waardoor ik minder helder zie en ook vaak echt een waziger gevoel in mijn hoofd heb, kan ik nu zeggen dat ook dit duidelijk verbeterd is. Mijn hoofd is helder en mijn zicht beduidend beter. Dus voor mij blijft dit mijn slaappositie en wellicht is het ook voor jou het proberen waard.
Ik hou je op de hoogte van mijn bevindingen, want voor mensen die langdurig ziek zijn waren de meeste/beste resultaten te zien na minimaal 4 maanden. Dus, wordt vervolgd…