Magnesium

Het dagelijks innemen van extra magnesium is voor iedereen van belang voor o.a. een goede werking van de cellen, maar ook het functioneren van de spieren.

Dit betekent dus ook de hartspier, maar ook de lever en de nieren. Een chronisch magnesium tekort kan veel verschillende klachten veroorzaken. Zoals bijvoorbeeld: spierkrampen, slecht geheugen, nerveus/stress gevoelig, slapeloosheid, duizeligheid en nog heel veel meer. Aangezien onze voeding niet meer genoeg vitamines bevat, vanwege de verarming van de grond en de milieuvervuiling, is het nodig dit extra aan te vullen.

Dit kan via tabletten, maar let er wel op dat je magnesiumcitraat koopt ivm een betere opname en werking ervan door je lichaam. Echter de beste manier van magnesiumopname door het lichaam, is via de huid. Dit kan middels een voetenbad met magnesium, bijv. van Zechsal die ik koop via DeOnlindrogist.nl, in combinatie met zuiveringszout. Zuiveringszout werkt namelijk reinigend en zo kan het magnesium nog beter worden opgenomen. Het is heel lekker en ontspannend om dit voor het slapengaan te doen.

Ook het insmeren met magnesiumolie (ook van Zechsal, in een handige spray https://www.deonlinedrogist.nl/zechsal-magnesiumolie-sprayflacon-p-22596.html werkt heel goed en ontspannend voor het slapengaan. Deze olie kun je over je hele lijf inmasseren, maar vooral op de wreef, omdat daar de opname het grootst. Let wel op met wondjes, want dat prikt behoorlijk De olie werkt extra ontspannend voor je spieren en op pijnlijke/stijve plekken in je lijf. Het geeft een warm en licht tintelend gevoel. Voeding waar je alsnog het meeste magnesium uit kunt halen, mits het een biologisch product is, is bijvoorbeeld: avocado, noten, peulvruchten.