Mins Spinsels IV

Zie je alleen het leed of heb je ook iets geleerd?

Wat heeft bijna twee jaar corona-tijd je gebracht?  Voor sommigen helaas veel verdriet en leed, vanwege ziekte of verlies van naasten. Voor anderen verlies van baan of onderneming en dat is natuurlijk heel zwaar en triest. Maar misschien heeft het je ook mooie dingen opgeleverd of tot andere inzichten gebracht. Want doordat je je baan of onderneming hebt moeten opgeven, ben je misschien juist datgene gaan doen wat je eigenlijk altijd al graag wilde. Of doordat je meer thuis aan het werk was, heb je effectiever kunnen werken en bleef er meer tijd en aandacht voor je gezin/partner over.
Of, het werd je duidelijk, dat dat vele winkelen en nog meer kleding aanschaffen, je uiteindelijk niet gelukkiger maakt. Dat etentjes buitenshuis lekker en gezellig zijn, maar dat samen thuis kokkerellen en spelletjes doen, eigenlijk veel leuker is. En hoe gezond en lekker het is om meer te wandelen, van de natuur te genieten en te zien èn voelen hoe mooi het om ons heen is.

Ik hoop oprecht dat ook jij er iets mooi’s uit hebt kunnen halen, zodat niet zozeer alleen het nadeel, maar ook het voordeel van deze tijd blijft hangen. En wees daar dan dankbaar voor, dan valt je alleen maar nog meer mooi’s ten deel.

Veel liefs, Monique ❤️❤️