Glutenvrij notenbrood

Dit is een recept voor een overheerlijk notenbrood, dat in een handomdraai in de oven staat. Na een klein uurtje bakken is het al klaar en het is zeer voedzaam en gezond.

Ingrediënten:

5 eieren
3 eetlepels olijfolie
1 theelepeltje zout
100 gram lijnzaad
150 gram pompoenpitten
150 gram zonnebloempitten
250 gram gemengde noten bv hazelnoten, walnoten, amandelen, paranoten

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Laat het papier wat overhangen, dan kun je het brood later gemakkelijk eruit tillen.

Klop de eieren in een mengkom los met het zout en de olie en roer er daarna goed alle andere ingrediënten doorheen. Giet alles in de vorm en plaats hem voor ongeveer 50 à 60 minuten in de voorverwarmde oven. Til het brood dan uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. Snijd het daarna in plakken en bewaar het in de koelkast, voor maximaal vier dagen. Je kunt het teveel gemakkelijk invriezen in losse plakjes en dan per keer eruit halen wat je nodig hebt.

Ze zijn heerlijk zonder beleg bij bijv. een salade. Of met gerookte zalm en avocado, met geitenkaas of wat je maar graag lust.

Laat ze smaken 🙂