Bacteriofagen VII

Vorige keer bleek dat er nog altijd bacteriën in de urine zaten en ze in het lab een nieuwe kweek wilden maken van een nieuw geplaatste, dus schone, katheter. Hierin kunnen dus geen oude/bestaande bacteriën zitten.
Een aantal weken later, na het vervangen van mijn katheter, hebben we dus een nieuw urinemonster afgenomen en naar de huisarts gebracht. De assistente vond deze urine zo schoon en aangezien ik op dat moment weinig klachten vertoonde, heeft ze deze alleen met een stick gecheckt. Het bleek dat de urine OK was en zij vond het dus niet nodig om hem op te sturen voor een kweek.  Ook nadat ik met haar gebeld had en uitgelegd had dat dit de vraag van het lab was en mijn klachten bijna dagelijks of wekelijks veranderen, dwz meer of minder branderigheid en buikpijn, vond zij het niet nodig om hem op te sturen. Nu ben ik wederom in overleg met Georgië wat nu te doen. Misschien een urine-swap opsturen en het dan maar bij hun laten controleren. Maar ja, dat betekent wederom extra kosten 🙁
Of ik dat werkelijk ga doen weet ik nog niet, het is al duur genoeg geweest allemaal en misschien moet ik het maar even op zijn beloop laten. Want aangezien het zo op-en-neer gaat en ik me eigenlijk in mijn hoofd en lijf vaak goed voel, zelfs beter dan ik in jaren heb gedaan, moet ik ook maar eens even ‘de boel de boel’ laten. En ik ben al blij met wat ik tot op heden voor verbeteringen hiermee bereikt heb.
Dus voorlopig het einde van mijn fagen- verhaal, mocht er iets ingrijpends veranderen dan lezen jullie dit vanzelf in een nieuwe nieuwsbrief.
Maar mijn voorlopige conclusie is dat het voor mensen die niet of niet goed reageren op antibiotica dit beslist het proberen waard is. Want dit is niet zo’n aanslag op je lichaam als antibiotica en dus zeer zeker niet op je immuunsysteem en hij pakt toch de bacteriën aan en je knapt er dus goed van op.