Bijgerechten II

Wortelsalade

Heel simpel, maar toch lekker bij een lunch of als een soort ‘topping’ op je belegde boterham of cracker.

Rasp enkele bospenen, hoe fijner hoe sappiger. Voeg een beetje Keltisch zeezout toe en wat extra vierge olijfolie.

Gebruik het liefst Griekse olijfolie deze is gezonder voor ons en beter voor het milieu. De Grieken mogen namelijk geen natriumhydroxide gebruiken om onrijpe olijven sneller te laten rijpen. Dit  rijpen duurt normaal ongeveer negen maanden en door het logen met dit bijtende soda gaat het proces sneller.
In andere landen wordt dit wel gedaan, maar dit is zeer schadelijk voor ons, het milieu en voor de voedingswaarde.

Geroosterde bloemkool

Superlekker, ook voor mensen die eigenlijk niet zo van bloemkool houden, zeker het proberen waard.

Snij de bloemkool in dikke plakken van zo’n 2 à 3 cm en leg ze in een ovenschotel met een beetje olijfolie op de bodem. Op de plakken nog een extra beetje olie en wat himalayazout uit de molen. Plaats de schotel zo’n 15 à 20 minuten in een oven op 175 graden. Zodra de plakken bruin beginnen te kleuren kan de temperatuur terug naar 150 graden. Ze worden gaar, maar niet te zacht zoals bij het koken vaak het geval is. En de smaak is veel lekkerder dan bij de gewone bereiding.
Heerlijk met opgebakken zoete aardappeltjes en een frisse salade.

Laat t smaken!