Parkstad Limburg Theaters II

Inmiddels heeft de presentatie van het nieuwe theaterseizoen plaatsgevonden. Bij de ingang hingen al gelijk onze banners in het zicht, waarop we bijna levensgroot te zien zijn. Met elk zijn eigen slogan en zelf geschreven naam. Jaa.. ook in mijn geval, want ik had bij de fotoshoot mijn rietje/pen bij me. Zodat ik, zoals altijd uiteraard met mijn mond, op een tablet mijn naam kon schrijven.
In de RABO-zaal sprak als eerste directeur Bas Schoonderwoerd de ‘Vrienden van het Theater’ toe. Dit zijn mensen die middels hun bijdrage, klein of groot, hun steentje bijdragen om ook basis- en middelbare schoolleerlingen kennis te laten maken met het theater. Daarna werd de presentatie overgenomen door Frans Pollux.
Als eerste werd afscheid genomen van de oude ambassadeurs en toen moesten wij, de groep nieuwe ambassadeurs, het podium op. Aan twee van hen zou iets gevraagd kunnen worden en ja hoor… ik kreeg de microfoon onder mijn neus. De vraag was, wat ik met het ambassadeurschap wilde doen. Mijn antwoord was: mensen, net als ik, met een beperking, laten zien dat je ondanks pijn, problemen of klachten kunt genieten van het leven en deze uitjes bijdragen aan mooie ervaringen. Soms met een lach, soms met een traan.
De rest van de avond werden er een aantal stukjes van het nieuwe programma vertoont. Bijvoorbeeld van de musical Annie https://www.plt.nl/programma/annie waaruit de Brunssemse tiener D’lila Karssing, een stukje zong. Of singer-songwriter Jeangu Macrooy https://www.plt.nl/programma/jeangu-macrooy-horizon-theatertour/ met zijn mooie stemgeluid.
Theu Boermans, die vertelde over de musical Amadeus https://www.plt.nl/programma/amadeus-het-nationale-theater/14-09-2019-20-00
Twee dansers van Dance Company Nanine Linning. https://www.plt.nl/programma/dance-company-nanine-linning-deu-ned-endless-song-of-silence/09-10-2019-20-00die die een heel mooie dans lieten zien waarin de liefde te zien en te voelen was. Die mij en mijn zorgverleenster gelijk emotioneerde. Om alle dans en balletvoorstellingen te promoten.
Na afloop hebben we nog gezellig nagekletst onder het genot van een hapje en een drankje en toen we naar huis gingen hebben we bij de uitgang mijn ‘eigen programmaboekje’ meegenomen… hihi. Dus als je het theater bezoekt neem eentje mee met mij op de cover!!