Eiwitten

Allereerst wil ik jullie vertellen dat dit mijn eigen eiwit-verhaal/interpretatie is, zoals ik het zie, voel, ervaar en denk dat het in elkaar zit. Dit is niet wetenschappelijk onderbouwd en/of bevestigd door arts/specialist of deskundige. Ik ben nog steeds op zoek naar iemand om mee te brainstormen met kennis van zaken op dit gebied. Ik heb al verscheidene artsen en/of specialisten aangeschreven, maar niemand die hiervoor openstaat, wat ik wel  heel erg jammer vind.

Doordat ik bij mezelf, na het gebruik van een anti-histamine tablet een gigantische verbetering ondervond in mijn lichamelijke situatie (Allergieën en histamine), ben ik gaan uitzoeken wat een anti-histamine tablet überhaupt doet in je lichaam. Ik kwam erachter dat dit het bloed zuivert/helpt om eiwitten af te breken/af te voeren. Ik dacht; als dit alles met eiwitten te maken heeft en ik ben vroeger bij het vaststellen van de diagnose MS getest op een teveel aan eiwitten, dan moet daar ergens een link zijn. Ook schoot mij op dat moment te binnen, dat de allereerste homeopaat, die ik bezocht na mijn diagnose, vroeg of ik ingeënt was tegen mazelen. Er werd toen al een link gelegd tussen de inenting hiervan en het ontstaan van MS. Ik ben toen gaan uitzoeken wat er überhaupt zit in zo’n BMR prik. Dit blijkt o.a. uit eiwitten te bestaan en ik dacht: zie je, ook weer die eiwitten, er moet toch ergens een link zijn dan…

Het teveel aan eiwitten, maakte me ziek (diagnose ms) en het verminderen (anti-histamine tablet) gaf grote verbetering. (geen stijfheid, geen spasmen en tremoren, geen wazig/ dubbel zicht, geen  slikprobleem, geen blaas/darmproblemen meer). Vandaar dat er naar mijn idee een verband moet zijn tussen die twee en de eiwitten. Om mij zo lang mogelijk, zo goed mogelijk te laten voelen, nam ik geregeld deze anti-histamine tablet en at ik zo weinig mogelijk histaminerijke producten. Om zeker te weten hoeveel en hoelang ik deze tabletten veilig kon blijven slikken en omdat ik last kreeg van vochtophopingen in mijn buik, ben ik dat bij een immunologe in het toenmalige AZM in Maastricht gaan navragen. Ik kreeg als antwoord dat het geen kwaad kon om deze te blijven slikken en kon zelfs voor korte tijd (3 mnd.) er dagelijks 3 per dag nemen. En zij vond het vocht in mijn buik wel meevallen, ondanks dat ik mijn broek helemaal niet meer dicht kreeg. Later kreeg ik steeds meer last van vocht in buik en benen. Dit werd en wordt gedurende de weken/maanden alleen maar meer en meer in mijn hele lijf.  Ook dit ben ik weer gaan uitzoeken en hieruit blijkt dat als je te weinig eiwitten tot je neemt of teveel afbreekt, er een tekort kan ontstaan en dat dat bij een groot tekort kan leiden tot oedeem. Het probleem is nu hoe kan ik dit weer op een veilige manier aanvullen zonder dat ik weer teveel reageer op deze producten. Want uiteindelijk hebben we allemaal deze eiwitten nodig, maar we worden er ook ziek van.

Klik hier voor Eiwitten II