Lessen In Vergeven

In het leven draait het veelal om vergeven. En dat geldt niet alleen voor anderen, waarmee ik bedoel dat je aan anderen iets te vergeven hebt, maar zeer zeker en vooral aan jezelf.

Het begint al van kinds af, dat er dingen gebeuren in je jonge leventje waar je heel veel last van kunt hebben als je ouder bent. Maar weet dat ieder op elk moment naar zijn of haar beste weten heeft gehandeld. Zo ook je ouders, leraren en/of andere contacten in je prille leventje.

Ook later als je ouder wordt dienen er zich vaak momenten aan waarbij je geraakt wordt of verdriet en/of pijn wordt aangedaan. Of jij bent degene die iets bij een ander veroorzaakt. Ook dan valt er iets te vergeven. En niet alleen de ander maar ook aan jezelf.

De mooiste manier om dit te doen is om een rustig plekje voor jezelf op te zoeken en daar een fijne sfeer te creëren. Dit kun je doen met behulp van fijn licht, een lekkere geur van een kaars en/of wierook en misschien wel een rustig muziekje erbij.
Dan ga je in de ontspanning en met je aandacht en ademhaling naar je buik. Als je dit rustig doet, komen vanzelf de gedachten en gevoelens los die op dat moment om aandacht vragen. Als dat zo is, blijf je met je ademhaling naar je buik toe ademhalen, totdat het als het ware als vanzelf wegzakt of loskomt middels tranen, verdriet, woede. Ook dan blijf je met je aandacht bij je buik, totdat je voelt dat het vanzelf afneemt.
Daarna blijf je nog rustig ff zitten en drinkt bijvoorbeeld een lekker kopje thee. Waarna je je een heel stuk relaxter zult voelen en je je dag kunt vervolgen en je leventje al een klein stukje lichter is

Veel liefs allemaal, Monique❤️