Ontzuren

Doordat afvalstoffen niet altijd goed afgevoerd worden door je lichaam kan je lijf verzuren. Dit betekent dat je steeds meer last kunt krijgen van stramme en stijve spieren, pijnlijke gewrichten, hoofdpijn en zelfs slechter zicht. De ophoping van deze afvalstoffen ontstaat doordat we toch teveel dingen tot ons nemen die niet goed voor ons zijn. Dit zijn veelal producten waarvan veel mensen niet eens weten dat ze slecht kunnen zijn. En wat voor de een goed is kan voor de ander niet goed zijn omdat die het minder goed verdragen kan. Veel van die veroorzakers zijn kaas, koffie, cola en alcoholische producten. Een simpele manier om dit gemakkelijker af te voeren is het drinken van een aantal koppen groene thee Per dag. Dit moet je wel echt overdag doen. Als je dit ‘s avonds doet word je systeem te zeer geprikkeld terwijl je systeem dan net meer in een rustfase moet komen. De dag beginnen met een mok lauw warm later met daarin een aantal druppels vers citroensap is heel goed om je systeem in gang te zetten en om je lichaam te reinigen/ontzuren. Zelf neem ik hierna graag nog een extra kop lauwwarm later omdat je na een hele nachttranspireren sowieso je vochtbalans weer in evenwicht dient te brengen.

Een extra tip om je lijf gedurende de dag te reinigen is het maken van sole. Dit doe je door een schone glazen pot te vullen met een derde Keltisch zeezout en twee derde gekoeld afgekookt water. Je neemt speciaal dit Keltische zout, omdat dit minder natrium bevat en rijker is aan mineralen en sporenelementen. Ook dit Keltische zout kun je kopen bij DeOnlinedrogist.nl Bewaar deze sole op een koele, donkere plek. Als het zout niet helemaal wordt opgenomen door het water betekent dit dat het water verzadigd is en genoeg zouten bevat. Na een week kun je een theelepel van deze sole aan je gewone water toevoegen en dan drink je er ‘s ochtends en ‘s middags een glas van. Voor mensen met gevoelige darmen start met kleine hoeveelheden, omdat dit reinigend werkt en dus op je darmen werkt.

Nog een andere manier om te ontzuren is het drinken van Alka thee. Dit is een lekkere kruidenthee gemaakt van wel 52 verschillende soorten kruiden. Hij smaakt heerlijk zacht en is erg lekker om tussendoor een kopje van te drinken. Te koop bij DeOnlinedrogist.nl onder de naam Mattisson Alkabalans.

 

Dan heb ik nog één extra manier om te ontzuren en dat is het innemen van Basica. Dit zijn kleine zakjes granulaat die je zo kunt innemen op de tong en een beetje fris zurig (citroenachtig) smaken. Voor mensen zoals ik, die geen citrus kunnen verdragen, bestaat er een variant die je kunt oplossen in water. Het water smaakt dan heel zacht.(basisch) Deze Basica kun je online kopen via een Duitse site of, zoals ik het doe, bij een Duitse apotheek vlak over de grens.

Al deze mogelijkheden om te ontzuren zijn handige tips die elkaar kunnen afwisselen. Het is niet de bedoeling dat je ze allemaal tegelijk volop inzet. Uit eigen ervaring weet ik dat het goed is om als je het één een tijdje gebruikt hebt, het af te wisselen met weer een andere variant. Hoe snel je dat afwisselt is voor iedereen verschillend, dat zou je voor jezelf een beetje moeten uitproberen. Ik merk dat dit veranderen zo af en toe beter werkt om je systeem opnieuw te prikkelen en het dan weer veel meer het gewenste effect heeft.