Bacteriofagen

Naar aanleiding van het televisieprogramma ‘Dokters van morgen’ over bacteriofagen, waarin mensen hun ervaringen vertelden over een behandeling in Georgië tegen een resistente bacterie en het dus niet meer kunnen gebruiken van antibiotica, ben ik dit voor mezelf gaan uitzoeken. 

Een faag is een klein virus dat gericht op een bepaalde bacterie werkt en zorgt dat deze verdwijnt. Dit is het voordeel ten opzichte van een anti-biotica dat meerdere bacteriën vernietigt, waardoor ook de goede bacteriën verdwijnen. En wordt anti-biotica te veel/te vaak gebruikt dan gaat dit ten koste van het immuunsysteem en kun je resistent worden hiervoor en dwz dat de anti-biotica niet meer werkt en je dus uiteindelijk niet geneest. Omdat de blaasontstekingen bleven terugkomen moest ik iets doen, want hierdoor blijft het histaminepeil zo hoog in je lijf dat ik ook steeds minder voeding kan verdragen. Wat dus betekent dat ik me niet fit voel, wazig zie, constant duf gevoel in het hoofd alsof je niet helder kunt nadenken,  et cetera (zie: https://msnatuurlijknatuurlijkms.nl/allegrien-en-histamine/ )

Op internet vond ik de kliniek in Georgië waar deze behandelingen plaatsvinden. Via de mail legde ik contact met hen en heb mijn hele situatie uitgelegd. Al snel kreeg ik bericht dat ik zeker voor een behandeling in aanmerking zou komen. Ik moest dan een urinemonster opsturen en zij zouden dit dan op  kweek zetten om te zien welke bacteriën er in zaten. Het hoe en wat van het transport kon ik het beste regelen met een contactpersoon in Nederland, schreven ze. Dit bleek Lies Planje te zijn, de dochter van een meneer die behandeld was en die ook te zien was in het programma op de televisie. Lies is zo goed op de hoogte van het hoe en wat van deze behandelingen en het bijbehorende transport, dat zij mij goed kon adviseren. Zij bezorgde mij de e-swab, waarmee je de test veilig en langer houdbaar kunt verzenden. Middels een buitenlandse verzending heb ik mijn pakketje verstuurd en een viertal dagen later kreeg ik bericht dat het was aangekomen en op kweek gezet. Anderhalve week later kreeg ik te horen dat er een speciaal voor mij op maat gemaakte faag moest worden gezocht/gemaakt, ivm een resistente bacterie. Dit hele proces kon 6-7 weken duren. De kosten voor dit hele traject zijn aanzienlijk en worden niet vergoed door de verzekering. Maar als dit de enige oplossing is om die bacterie aan te pakken moet je toch iets. Middels hulp van famile, vrienden en verzorgers heb ik dit financieel voor elkaar gekregen en nu is het wachten op de juiste combinatie fagen begonnen. Middels mijn website en Facebook-pagina MSNatuurlijknatuurlijkms houd ik jullie op de hoogte.