Haar II

Sinds ik mijn haren voor de laatste keer gewassen had op 15 maart 2017, vond ik het interessant om zelf ook eens een keer het haarzeepje te gaan proberen. De 16 maanden dat ik mijn haren niet gewassen had zijn mij prima bevallen, maar omdat steeds meer dames van mijn PGB-team het zeepje gebruiken en er zo tevreden over zijn, wilde ik het zelf ook eens gebruiken. Ik heb mijn haar eerst lekker doorgeborsteld, het daarna goed nat gemaakt met lauwwarm water en toen ingezeept met het ouderwets geurende rozemarijn-lavendel zeepje. (Op de site van Louland.nl vind je nog veel meer heerlijke natuurlijke zeepjes en geuren)

Bij mij ging het gelijk heerlijk schuimen, omdat ik geen shampoo resten en andere verzorgende producten in mijn haren heb. Ondanks dat ik dit wassen niet gemist heb, was het toch fijn om de bewegingen te maken die nu minder stroef aanvoelen door het schuim. Je voelt als het ware dan al dat er meer lucht en volume in je haren komt. Dit had ik de afgelopen maanden al gemerkt, dat het haar wat zwaarder viel, ondanks dat het er nog altijd even mooi en glanzend uitzag en beslist niet vettig.

Daarna heb ik de haren goed uitgespoeld met lauwwarm water en nagespoeld met water zonder bubbels uit een fles. Het zachte water zorgt voor nog meer zachtheid en glans en de ‘koude’ temperatuur dat de haarschubben mooi sluiten. Daarna heb ik ze voorzichtig doorgekamd met mijn houten kam en ze aan de lucht laten drogen. Toen ze droog waren heb ik ze heerlijk door-geborsteld met mijn borstel met de echte haren. De hele week ontving ik complimenten over hoe mooi vol, zacht en glanzend mijn haren waren.

Dus dit is zeker voor herhaling vatbaar, maar nu ga ik eerst afwachten totdat het weer opnieuw echt nodig is. Ik wil eerst zien hoe lang het nu zó mooi blijft.

Ik houd jullie op de hoogte!