Bijgerechten

Gedroogde tomaatjes

Halveer alle cherry tomaatjes van een bakje en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie (eventueel met knoflooksmaak) en bestrooi met wat himalayazout uit de molen. Plaats deze schaal dan voor minstens anderhalf uur in een oven van 90-100 graden. Houd het in de gaten dat ze niet verbranden maar alleen maar kleuren en gedeeltelijk uitdrogen. Je bepaalt zelf hoe droog je ze laat worden. Ik vind het wel lekker als ze nog een klein beetje sappig zijn. Superlekker in een salade of op een cracker/broodje met beleg en sla.

 

Salade van gegrilde groenten

1 courgette

1 aubergine

gedroogde tomaatjes

gegrilde paprika

geroosterde pijnboompitten

olijfolie

balsamico azijn

 

Maak één of twee (rode) paprika’s schoon en snijd ze in 4 à 5 stukken. Ontdoe ze van de zaadlijsten en leg ze met de schilkant naar boven onder de hete grill, totdat ze zwart geblakerd zijn.

In de tussentijd snijd je de courgette en aubergine in plakken van 1 à 2 cm dik en rooster je deze op een hete grillpan aan beide kanten, totdat er bruine streepjes op staan maar ze wel nog zacht en niet tè uitgedroogd zijn. Dan leg je ze op een mooi groot bord.

De geblakerde paprika’s haal je voorzichtig uit de oven en stopt ze in een plastic boterhammenzakje. Als ze niet meer zo heet zijn kun je het schilletje er gemakkelijk afhalen. Dan snijd je ze in smalle repen en verdeel je ze over de gegrilde courgette en aubergine. Hierbij doe je ook nog wat van de gedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboompitten. Olie en azijn naar smaak erover en smullen maar!