MS vs MS

STEUN dit initiatief van Sylvie Houbiers voor meer onderzoek naar MS.

De tweelingzussen Monique en Sylvie Houbiers uit Eijsden, met een moeder die MS heeft, hebben al meerdere keren een actie georganiseerd om geld op te halen voor MSResearch. Daarmee hebben zij al grote bedragen bij elkaar gebracht voor meer onderzoek naar MS. Deze keer loopt Sylvie de Grizzly100, dwz dat zij 100 km rent. Een Trailrun op onverharde weg, door bossen en velden, om sponsorgeld op te halen. Zij is nu volop aan het trainen en is startklaar op: 26 oktober 2019!

‘S Gravenvoeren. Belgisch Limburg

https://www.inactievoorms.nl/actie/sylvie-houbiers

Inmiddels heeft de Grizzly100 plaatsgevonden en deze KANJER heeft het gewoon gefixt!!

‘s Ochtends om 6.00 uur was de start in ‘s Gravenvoeren. Het was nog pikkedonker, dus moeilijk te zien waar je rent. Vooral omdat er ook al veel bladeren, de stenen en kuilen op het parcours bedekten.

Daardoor is Sylvie ook één keer gevallen, maar dat weerhield haar er niet van om door te gaan.

De vele gelletjes en sportdranken maakten haar op een gegeven moment misselijk, waardoor ze soms minder goed kon focussen. En dit is op zo’n zwaar parcours wel heel belangrijk, anders maak je zo een val, waardoor je zelfs uitgeschakeld zou kunnen worden.

Op vele punten onderweg werd ze aangemoedigd en toegejuicht door familie, vrienden en kennissen. Wat weer een extra boost gaf om door te gaan. Ook werd ze goed gesteund door een aantal mensen die meeliepen of halverwege mee kwamen rennen als extra support.

Toen de avond inviel werd het opnieuw lastiger vanwege het slechte zicht en het wordt natuurlijk kouder, vochtiger etc. En bovenal, de kilometers beginnen zwaarder te tellen.

Op mijn laptop kon ik het parcours zien en via GPS kan ik volgen waar Sylvie op dat moment liep. Als ze de laatste 5 km nadert, raak ik emotioneel. ZE GAAT T ‘GEWOON’ HALEN, NIET TE GELOVEN, ZE FLIKT T M!!!! Voor haar moeder, voor mij, voor MS!!! WOW!!!

Mijn vader staat namens mij aan de finish, omdat ik er niet bij kan zijn vanwege het Omnibuzz rolstoelvervoer dat niet over de grens mag :((

Ook hij is geraakt als ze steeds dichter bij de meet komt.

En ja, daar komt ze aan. Breed glimlachend en stralend over de streep. Ze valt in de armen van haar tweelingzus Monique, die haar het medaille omhangt, en zijn beiden geëmotioneerd. Vele vrienden en kennissen staan klaar met bloemen en na een interview met L1 kan ze eindelijk haar vader en moeder omhelzen.

Een dag later geeft ze een interview op L1 televisie, waar ze er mooi gekapt en helemaal fris en fruitig bij zit. Behalve haar schoenen…, ze draagt de zeer oncharmante Uggs. ‘Maar morgen gaan de hakken weer aan’, zegt ze al lachend.

Als ik haar twee dagen later spreek, vertelt ze al vol enthousiasme over het volgende project:

De Marathon des Sables in de Sahara in april 2020.

254km over 7 dagen door het rulle zand, met hellingen, zandstormen en de brandende zon.

Niet te geloven. En dit alles met maar één doel: meer geld en meer bekendheid voor onderzoek naar MS!!!

En geloof maar dat ze het gaat halen. ZEKER EN VAST ❤️❤️❤️

De opbrengst van deze Bear trailrun gaat oa. naar de Rogier Hintzen Award van het Erasmus UMC, die deze in het leven heeft geroepen toen arts onderzoeker Rogier Hintzen begin 2019 overleed. Hij was zeer actief in het onderzoek en de behandeling van MS.

Storten kan nog steeds en is zeer welkom via:

https://rogierhintzenaward.inactievoorerasmusmc.nl/actie/sylvie-houbiers