Hoge kosten in 2023

.

De kosten rijzen de pan uit. De prijzen van onze levensmiddelen worden steeds hoger, de benzineprijs is gelukkig weer iets afgenomen maar de energienota is des te hoger geworden.
Ik weet niet hoe jullie dit allemaal gaan of kunnen betalen, maar ik kan echt geen €500,- per maand meer uitgeven aan gas, water en licht. Dus ik heb mijn maandbedrag teruggezet naar mijn oorspronkelijke bedrag, want dat is al lastig genoeg met alles wat al veel duurder is geworden heden ten dage.
Denken jullie hier ook wel eens over na, hoe dit allemaal maar zo kan in een zogenaamd welvarend land als Nederland? Miljoenen en miljarden vliegen de deur uit aan asielbeleid, wapenhandel, stikstof- en coronabeleid, maar gezonde voeding of jezelf warm en gezond houden, kan niet meer. Want ook de gezondheidszorg wordt nòg duurder en nog meer beperkt, terwijl we daar vroeger om bekend stonden, hoe goed dat hier allemaal geregeld was.
Er zijn in twee jaar tijd gigantisch veel oversterftes, zieken, kankerpatiënten, miskramen, mensen voor de voedselbank en werklozen bijgekomen. En dit gebeurt echt niet omdat het nu allemaal zo goed met ons gaat.
De maatregelen om contant geld te kunnen uitgeven of zelfs te pinnen worden steeds strenger gecontroleerd. Je moet straks ieder gepind bedrag boven de €100,- kunnen verantwoorden. En als de stikstoflimiet wordt bereikt dan mag er niet meer getankt, vlees gekocht en/of gevlogen worden. We worden doordat alles gedigitaliseerd wordt aan alle kanten gecontroleerd. Ik weet niet hoe vrij jullie je dan nog voelen maar het begint aardig op een contrôle staat te lijken. In China beginnen de mensen juist steeds meer hiertegen te protesteren en gaan de straat op, en wij lijken er steeds meer naartoe te gaan…:((
Ik hoop dat eenieder in zijn eigen kracht blijft staan en vol vertrouwen in zichzelf blijft geloven, want als daar je kracht zit kunnen ze je niet snel van slag brengen en daar is t allemaal om te doen. Als je van slag/bang bent, hebben ze contrôle en dus macht over je. Wordt je vatbaarder, sneller ziek en afhankelijk.
Dus blijf alsjeblieft jezelf, gezond, krachtig en sterk. Volg je gevoel, je hart en blijf in liefde en verbinding met elkaar
Veel liefs, Monique ❤️