MinS Spinsels VI

Jezelf een vraag stellen en dan die vraag aan een ander, daarmee begint verzet. 

Dat schreef Remco Campert begin jaren ‘70 over de oorlog. En zo begon ook mijn verzet. Aan het begin van de zgn corona pandemie was ook ik bang. Bang om ziek te worden, misschien wel om dood te gaan. Want, dat werd ons verteld in het begin. Totdat mij ook andere berichten onder ogen of ter ore kwamen. Ik, daardoor steeds meer zelf ging uitzoeken, vragen stellen en nadenken. Daarbij kwam ik tot de conclusie dat niet alles zo is of gaat zoals de media en de politici ons willen doen geloven. En dit komt gelukkig ook nu steeds meer aan het licht. De gevaren waren niet zo groot als dat de, zoals nu blijkt, met opzet, foute voorspellingen ons wilden doen geloven. De vaccins werken niet zoals ze zeiden en de gevolgen hiervan zijn vaak ernstiger dan men zei. Wat nu òòk steeds meer naar buiten komt. 

Daarom stel ik mij ook nu de vraag: ‘Wat is er waar van alles wat er over Rusland en Oekraïne naar buiten komt?’  ‘Ligt de waarheid niet, zoals zo vaak, ergens in het midden?’

‘Hoezo is iedereen ook meteen tégen àlle Russen en worden mensen ontslagen of verguisd,  omdat ze Russisch zijn?’

‘Is de Oekraïense regering wel zo vredig zoals men zegt?’

En waarom is iedereen nu zo fel in hun oordeel en stond er niemand op tegen VS/VK, ten tijde van hun aanvallen tegen Jemen, Afghanistan, Syrië, Libië etc?

Deze situatie heeft naar mijn idee meerdere kanten/verhalen en een gezamenlijke geschiedenis die jaren, zoniet eeuwen teruggaat. 

En het vreselijkst van alles, deze situatie kent alleen maar verliezers. Onschuldige burgers, aan beide kanten, die hierdoor overlijden, moeten vechten, schuilen, verhongeren etc. 

En dan ook nog, worden hierdoor in de rest van de wereld, de prijzen drastisch opgedreven, waardoor daar weer bij vele mensen financiële problemen ontstaan. 

Vraag jezelf ook eens af, wat is hier nu werkelijk gaande, wat is mijn waarheid? En niet dat wat een ander zegt of vindt. Onderzoek zelf. Denk erover na en vooral, luister naar je hart, kruip in je gevoel en vorm dan je mening. Ga daarna pas in verzet en stel je eigen vraag weer aan de ander, dan pas komen we uit bij een eerlijke, mooiere en betere wereld. 

Veel liefs, Monique ❤️