Sinds mijn opname in 2016 in het ziekenhuis vanwege de anafylactische shock ben ik altijd blijven zoeken naar het hoe en waarom van deze reactie. Ik merkte dat ik meer klachten kreeg na een maaltijd en aan het einde van de dag, dus na drie maaltijden, waren de klachten nog erger. Deze klachten bestonden vooral uit roodheid van de huid, extreme warmte, slechter zicht (wazig/dubbel), benauwd/kortademig, stijve/verkrampte spieren. Dit alles wordt veroorzaakt door een opstapeling van histamine. Hoe meer histamine in je lijf des te heftiger je reageert op lichaamsvreemde stoffen, dus ook voeding. Als reactie hierop treedt vocht buiten de bloedbaan en trekt uit het weefsel en de organen om zo toch de druk op de cellen goed te houden. Zodat het voor de cellen lijkt/voelt alsof alles nog ok is, om zo je systeem nog te kunnen laten functioneren.
Inmiddels gebeurt dit bij mij dagelijks en de mate waarop wordt steeds heftiger. De uitdroging in het lichaam wordt steeds meer, dus pijnlijker en het vocht tussen deze organen wordt ook meer en komt steeds hoger. Sommige dagen en/of nachten raak ik hierdoor oververhit, krijg ik een zeer hoge hartslag en het gevoel dat je ‘out’ gaat. Het grote probleem is alleen dat er bij een waardemeting qua zuurstof en bloed niks uitkomt en de artsen dus niet weten wat ze ermee aanmoeten. Ook zijn zij niet bekend met deze vorm van uitdroging/oedeem en blijf ik verder zoeken naar iemand die dit verschijnsel wel kent/begrijpt. En mij (en waarschijnlijk meerdere mensen) helpen kan. In de tussentijd moet ik zien mijn ontstekingswaarden zo laag mogelijk te houden. Vandaar dat ik zocht naar een behandeling die mijn resistente bacterie (veroorzaakt door de vele antibioticakuren) kon aanpakken. Hoe ik dit ga doen lees je een volgende keer.