Ingrediënten:
- 1 of 2 bananen (al naar gelang het aantal koekjes dat je wilt maken)
- Noten
- Pijnboompitten,
- Zaden en andere pitten
- Havermout (glutenvrij)
- Snufje zout
Je hakt de noten en pitten wat kleiner en roostert ze kort in een droge koekenpan. In de tussentijd prak je met een vork de banaan. Voeg de geroosterde ingrediënten toe en dan de havermout erbij totdat er een stevige, plakkerige massa ontstaat. Dan maak je er balletjes van die je op de bakplaat, bekleed met bakpapier, wat platter drukt. Dan in een voorverwarmde oven op 175 graden ongeveer 20 minuten. Geregeld draaien totdat ze mooi bruinig en wat droger zijn
Voor een andere smaak is het heel lekker om af en toe te variëren met bijvoorbeeld: zeewier, gedroogde tomaten, olijven, kappertjes (goed laten uitlekken), verse of gedroogde kruiden.
Let wel op bij het gebruik van nattere
ingrediënten dat het minder lang houdbaar is.