Zoals je in het hoofdstuk Allergieën/histamine hebt kunnen lezen, moet ik heel erg op mijn voeding letten. Ik eet dan ook altijd vers en nooit uit potjes en blikjes. Het glutenvrije brood dat ik af en toe eet vul ik aan met zelfgemaakte lijnzaadcrackers en/of haverkoekjes. Maar ook courgette/groente-koeken/omelet zijn erg voedzaam en gezond. Mijn pasta’s zijn vervangen door glutenvrije varianten zoals boekweit van het merk Lima, kikkererwten- en linzenpasta van het merk: Your Organic Nature. Die ik koop bij de natuurwinkel Erica Geleenstraat 59 in Heerlen. Ook online zijn er veel producten te koop bij Ericakruiderijen.nl. Deze pasta’s zijn veel voedzamer en gezonder dan de gewone witte pasta die we normaal in de supermarkt kopen. Deze bevatten veel koolhydraten die bestaan uit snelle suikers die zo snel door je lichaam worden opgenomen dat je daardoor ook weer snel honger/trek krijgt. De glutenvrije pasta’s worden beter/langzamer verteerd door de darmen en omdat zij eiwitrijker zijn stillen zij de honger veel langer.
Veel lekkere recepten kun je halen uit het Paleo-dieet, waarvan ik vooral het bananenbrood erg lekker vind. Je moet hier voor jezelf uithalen wat je wel en niet verdragen kunt. Er bestaan zoveel lekkere dingen die heel gezond zijn en toch erg lekker en waar je misschien ook nog van afvalt.
Klik in het menu op Recepten en je vindt nog een aantal lekkere tips.